Hea vein ja hea toit on lahutamatud kaaslased ja nad käivad käsikäes. Oleme siia rubriiki koondanud erinevaid heade toitude retsepte, mida me veinimaailma avastamisel oleme leidnud ja mis sobivad hästi veini täiendama. Retseptid on sattunud siia üsna juhuslikult, ainsaks ühisnimetajaks on „vein" – tihti on ka nende valmistamiseks kasutatud veini, aga mis peamine, nad sobivad suurepäraselt veini kaaslaseks.
Enamasti on tegemist rahvusroogadega, mis sobivad suurepäraselt just kohaliku veiniga. Rahvusroogadega on nagu pannkookidega, et igal vanaemal on oma retsept, nii ka meie puhul – oleme neid mitmeid kordi valmistanud, teinekord omalt poolt mõningaid nüansse parandanud ja täiendanud ning sellised nad lõpuks on. Üks on kindel – tegemist on väga heade toitudega ning me julgeme neid soovitada. Head kokkamist ja head isu.
Hea toit prantsuse veini kõrvale
- Burgundia pada ehk punases veinis hautatud veiseliha
- "Coq au Vin" ehk kana veinikastmes
- Pebronata ehk Provence'i stiilis lihahautis